04 January 2012

Sabar je lah

Hari ni hari paling sibuk bagi parents menguruskan anak masuk sekolah, esp. yang masuk tadika atau darjah 1. Kat wall FB aku pun sibuk gak berderet-deret semua bercerita pasal pengalaman hantar anak ke sekolah siap upload pic lagi sebagai bahan bukti. Hmm aku tumpang baca je lah, dan tumpang hepi untuk diorang. Sedih pun nak menumpang jugak - sebab aku tak dapat merasa lagi nikmat macam tu. Geng sebaya rata-rata anak sulung dah masuk sekolah. 

Syok eh, dapat tengok anak sendiri mula nak belajar... Syok dapat bertukar-tukar cerita sesama parents yang ngantar.. Hmm esok aku tadah telinga aje lah kat opis, sure masing-masing bawak cerita pasal anak sekolah. Aku? Tumpang senyum jelah.. Kalau Allah izinkan, pengalaman semua tu dapat aku rasa nanti. Cuma entah bila agaknye.....

.. Sabar je lah.

3 comments:

CIK PUAN TIPAH said...

harus bersabar...
Insya Allah masa kita akan tiba jua..

Salam perkenalan. follow blog sy..

❤ Cherry ❤ said...

salam ukhuwah CPT :) insyaAllah.. terus bersabar..

CikguLinda said...

akak juga begitu ...tapi akak ada satu perangai utk menghilangkan rasa terasing itu. Nak tahu mcmana???
hahaha...akak pun sibuk2 beli barang sekolah especially alat tulis laa....utk anak2 buah. beria-ia akak pun berebut sama dgn mak bapak budak yang lain kat shopping kompleks tu. cara ini mmg menjadi buat akak.
kalau nak raya lagi akak buat sibuk...akak heret dua tiga org anak buah yang terpilih utk tahun itu, (akak ni dah lama kahwin tak de anak..8th dah, so byk th le buat kerja ni hihihi) akak belikan baju raya utk depa. Ikut bajet le...idak le yang mahal2...kopak le akak kalau gitu! syok sendiri is the best treatment utk akak...nak cuba ?!?!? silakannnn!