20 January 2012

Ikhtiar seterusnya

Susu kambing plus kurma. Maybe ade geng ttc yang pernah buat ikhtiar ni (dah ramai kot). Aku first time, an old fren of mine yg rekemen (dia dengar ceramah ustaz kat tv). Kebetulan kat rumah ni buah tamar memang ade, pemberian kawan opis yg baru balik mengerjakan haji bebaru nih. Kurma Ajwa (kurma Nabi) pulak tu, feveret incik HB. Susu kambing tu kat pasar tani pun ade jual. So sempena cuti panjang ni aku decide buat ikhtiar ni lah pulak..


Kaedahnye diblend kedua bahan tersebut maka jadilah cenggini..

  Mine is red and green for him. What a happy day! :)
(kaler dah mcm mocha ice blended kan)

Minum segelas tiap sorang ye. The "best" part is my HB mmg anti susu, nak pulak susu segar. Kembang tekak katenye hehe. Tapi dek nak anak punya pasal, tekak yg kembang pun terpaksa dikecutkan sebab nak telan susu tu. Tapi kan, bila diblend susu dgn kurma tu rasenye sangatlah sedaaap... Lemak manis. Macam ice blended pulak sbb susu kambing tu sejuk beku. Syukur sangat HB pun suka. Sekali hadap jek licin segelas :) Alhamdulillah........

Ikhtiar dan terus ikhtiar..! cayok (^_^)

7 comments:

umaira + umar said...

ha'ah...umaira pernah try b4 this....

♥ Cherry ♥ said...

hmm tu lah sy ni yg ketinggalan baru nak try hehe. Umaira buat sekali ke byk kali?

Leeda said...

prnh try skali dlu..rsa b4 pregnant 1st time. pastu gugur. ni bru nk buat blk smla..tp kne minum slalu..

♥ Cherry ♥ said...

oo yeke.. sbb ustaz tu ckp buat sekali seumor idup pun ok. tp kalau dah sedap nak buat slalu pun takde hal kan hehe ^_^

nanoke said...

sodap nmpk.. tak buat2 lg ni...

♥ Cherry ♥ said...

nanoke, sedap i tell u... ;D

honeylily said...

cam ice blended plak...nampak sedap..nak try jugak lah..boleh share resepi..hehehe..