27 January 2012

Menanggung lagi

Err baca betul2 hokey, menanggung bukan mengandung (eh ke aku yg prasan gitu?watever).

Ya, ini kisahku yg asyik menanggung kerja rakan sekerja yg mengandung pastu bersalin. End of Feb nanti dah kali kedua aku menanggung tugas member opis yg cuti bersalin. Produktif kan my collegues? Aku ni je yg tak camtu, so of course jadik sasaran menanggung.

Masyuk memang masyuk - dpt elaun menanggung tugas. Tapi peritnye tu terasa jugak. Perit beban kerja tak berapa nak rase sgt. Yg terasa beban emosi - bila pulak turn aku nak maternity leave & ada org lain yg menanggung keje aku? Aarrghh jeles berbakul-bakul (bukan sumpah-seranah tau). Syoknye dpt ngadap & jaga baby sepenuhnya for 3 months... Balik semula opis lps cuti bersalin sure cerita ceriti yg kluar all about babies. Yg bertanya pun 99.9% tanyakan perihal baby.

Hmm takpelah, mudah-mudahan tempias tu mengena kat aku satu hari yg indah nanti.. pokpokpok (tepok bahu sendiri).


3 comments:

Umaira + Umar said...

♥ Cherry ♥ ,
Betul tu, sy pOn pernah da pengalaman menanguung kerja rakan sekerja..sgt perit,bukan?~ Harap elaun menanggung jer la yg dapat memujuk hati ni.
Andai ada keajaiban dari Allah, jika ditakdirkan sy pregnant, nak gak maternity leave 3 bulan.heeheheheheh...

♥ Cherry ♥ said...

yup.. teringin nak cuti lelama kan, dgn baby pulak tu. kalau boleh nak guna semua 5x kuota sepanjang servis :D

Anonymous said...

tak pe gak sis ada elaun huhu..kami keja swasta bos tak bagi elaun pun..dah la staf tu kerap sangat cuti bersalinnya.beraaaanak je keja nya tak pikir orang yang tanggung tugas dia tu.