06 January 2013

Ganti tempat

Assalamualaikum semua :)

Dah masuk hari ke-6 dalam tahun baru kan.. moga semuanya bersemangat baru utk menggapai impian yg diharapkan. Macam aku ni awal tahun baru ni dah dapat tempat baru.. Tempat ape tu? Bkn tempat kerja, jauh sekali tempat bermain haha :D Haa aku dapat tempat baru - dari tempat kedua kini ganti tempat kesatu pertama. Bunyi mcm masuk pertandingan acara lari berhalangan pastu menang naik atas podium amik pingat hehe.

Actually maksud aku "tempat penyandang" paling lama sbg ttc kat opis aku nih.. Antara ttcians kat opis ni cuma aku & sorang staf tu je yg agak lama menunggu (lebih dari 2 thn). Aku namakan staf tu CB ye.. CB ni dah kawin rasenye hampir sepuloh tahun kalau tak silap. Aku mmg tak pernah tanya directly kat dia (kita yg sekapal ni kalau boleh taknak tanya soklan tu). Yg aku dengar soseh2 staf keliling bercerita ade yg kata 8 thn, ade yg kate 10.. Ntah yg mana satu betul tp yg pastinya tempoh CB berttc lagi lama dari aku la.

Bebaru ni angin bertiup mengkhabarkan berita yg CB ni dah pun mengandung.. Dengar cerita dia buat treatment & dgn izin Allah dah lekat pun, tp doktor nasihatkan kena byk berehat. Sebelum ni pun pernah buat treatment tapi xde rezeki masa tu. Alhamdulillah akhirnya slps bertahun menunggu rezeki tu tiba jua utknya :)

Maka dgn itu - aku yg dulunya penyandang tempat kedua slps dia, kini dgn rasminya naik satu tangga menjadi JUARA.. Yey..!! Cepat cepat bagi pingat :D Huh yolah tu.. (ekspresi mencebik). Hakikatnya skang ni mungkin daku rasa lagi tertekan sbb semua mata akan bertumpu padaku. CB dah turun podium dah. Bile la pulak turn si polan tu (aku lah tu!) nak ngandung yek.. Heee aku mmg nyampah betul dgn soklan "bile nak ngandung"- sbb soklan tu mmg xde jawapan. Kalau aku tau bile takyah la susah2 nak wat treatment sana-sini.. "Ooh aku ngandung bulan depan, korang standbylah beli hadiah lps 9 bln nanti yek!" Tu dah mcm ayat tukang tilik.. Ingat, tilik tu khurafat woo..

Selama ni org duk cakap JODOH, PERTEMUAN, AJAL & MAUT di tangan Tuhan kan.. Aku rase patut tambah lagi satu perkataan, iaitu ZURIAT. Biar org tau nak dpt anak pun dgn izin-Nya. So jangan nak pertikai kerja & perancangan Allah. Disbbkan anak tu hasil dari hubungan batin suami isteri, maka org buat senda pasal benda tu - suka nak mengaitkan hal dlm kelambu. Aduhai manusia...

Back to my story tadi, juara menunggu pun juara menunggulah.. Yg penting aku mmg juara di hati my sweetheart darling hubby.. Hihi huk aloh jiwang la pulekkk :P 
Have a nice day frens! :)

10 comments:

Syazni Shamsir said...

InsyaAllah...moga lps ni rezeki awak dpt kembar...;)....

mama munif said...

insyaAllah.lpas ni turn kita plak ya..amin3x...Allah lbih tau masa yg pling tpat utk kita...

♥ Cherry ♥ said...

syazni>> wow kembar.. idaman setiap parents kan :)

mamamunif>> insyaAllah.. betul, hanya perancangan Dia yg terbaik.

dhia said...

Salam,

teruskan berusaha dan berdoa... semoga doa kita dimakbulkan Allah....

♥ Cherry ♥ said...

Hi Dhia :) insyaAllah.. moga tahun ni ramai2 kita dpt berita gumbira tu ;)

Atie Nash said...

Saya doakan semoga awak cepat dapat baby. Amin Ya Allah

♥ Cherry ♥ said...

Atie, terima kasih atas doamu.. sy pun doakan awk memperolehi ape yg dihajatkan :)

iwannabeumie said...

Cherry, salam kenal ye..semoga kita sama2 akan dimurahkan rezeki zuriat suatu hari nanti..ameen..sy juga seperti cherry menjadi juara di opis...sesungguhnya Allah Maha Mengetahui..mudah2an akan diringankan segala ujian buat kita...

♥ Cherry ♥ said...

Salam kenal, kawan :)
sama kita champion ek ;) insyaAllah moga penantian kita ni akan dianugerahkan dgn berita yg dinanti2 itu!

zue said...

Rasa semangat bc blog ni....tersenyum sndri krn sy slh sorang insan yg mnunggu anugerah trindah ini....:-)