01 January 2013

2013.. masih mengharap

Assalamualaikum kengkawan :)

Selamat Tahun Baru 2013!! Semoga tahun baru ini membawa beribu berjuta rahmat untuk kita semua. Yang pasti usaha untuk menggalas title ibu tetap diteruskan. Mana tau, tahun ini rezeki itu akan muncul? (teka-teki dari tahun sebelumnya mmg lagu tu pun).

Mengenang kembali 2012, aku tak terdaya nak senaraikan ape treatment/ikhtiar yg dah dibuat (ada yg dah tak ingat pun) cuma nak mengenang kembali kitaran hari kunjungan miss P sepanjang tahun lepas: 

  • Feb 14 (since Dec 2011) --> 61 days
  • Apr 9 --> 55
  • Jul 17 --> 99 (new record, the longest ever!)
  • Oct 4 --> 79
  • Dec 4 --> 61


Hadoi.. caca merba tunggang-langgang betoi kau datang cik P hoi.. Rase mcm sikit jek tgk cycle tu padahal setahun punya.. maklum la banyak sgt skip :P So my wishlist selain nak beli oven baru (eh?), ialah nak membetulkan miss P nih. Degil sgt nak dtg berkunjung. Harus kena paksa nih hehe!

Antara inisiatif terdekat adalah utk bersenamrobik dgn tuntas & mengawal pemakanan. Harap minda pun boleh dikawal (tang ni susah sket, ko berlagak kuat camna pun balik rumah sembam muka kat bantal trus nanges!) Rase nak start over LPPKN, tp sblum tu nak regularkan miss P dgn kekdah yg x melibatkan drugs such as homeopati ke... 

Mudah-mudahan usahaku & kengkawan semua dipermudahkan.. Kita memang buleh senaraikan apa yg kita nak sampai berpuluh pages, tapi kuasa yg menentukan hanya ada padaNya. Maka jgnlah kita putus berdoa k! :)

10 comments:

::EIDA:: said...

Ida nye Miss P pun tonggang terbalik... hihihi

♥ Cherry ♥ said...

ieda: anda tidak kesorangan.. hehe!
err tapikan, my collegue ade yg miss P x muncul 6 bulan tau, anak berderet gak. so dialah sumber inspirasiku haha :P

Syazni Shamsir said...

Assalam Cherry...

Selamat Tahun Baru utk awak...;)...
saya pon dlm usaha utk turunkan berat badan...moga usaha kita mendatangkan hasil...Amin~~~

♥ Cherry ♥ said...

Same goes to you, Syazni.. :)

InsyaAllah, mmg skang ni semangat berkobar2 nak bersenam bagai (harap2 jgn berkobar awal thn je hehe) Caiyok!! ;)

dhia said...

Salam,

Selamat tahun baru dan azam baru... mudahan rancangan Cik Puan Cherry tercapai...

Salam ukhwah..

♥ Cherry ♥ said...

Salam ukhwah Dhia :)

Selamat thn baru jugek.. mudah-mudahan impian kita semua dimakbulkan jua nanti.. Amin.

Atie Nash said...

Hai...Salam perkenalan...
Hope not too late to wish you Happy new year...

Semoga usaha-usaha yang awak nak buat tu awak buat betul2 ya. Saya pun nak aktif ke gym semula. In shaa Allah hari ni mula la balik. Lets have war with the excessive fats!! hahah

Zura Hasan said...

Salam Cherry....slmt thn baru..(dh 8 hari dh pun..x kisah la yer, jnji masih baru..)
sy just nk share kisah sy dgn kwn sy..sy pun TTC gak,6tahun jun 2006-june 2012..sy decide try shaklee GLA utk btlkn period sbb period sy pun mcm awk gak..tp mgkn dh rezeki sy, sebulan je mkn GLA dgn B-complex, trs lekat..alhamdulillah sgt..berakhir penantian 6thn nih..sy syorkn kat kwn sy gak..dia pun amek set mcm sy dan dia kata period dia pun dh ok...kalo dl kuar sehari dua je skrg dh jd 4,5 hari dan kuar jugak yg hitam2 tu sume...moga ada rezeki dia lps nih..try la...

♥ Cherry ♥ said...

Atie Nash: yuk kita mengaktifkan diri..!! saya dah 5x gi aerobik naik syok pulak. rase ringan sket badan cewah! :D

♥ Cherry ♥ said...

Zura: hai.. thanks 4 d suggestion. emm kalau degil juga bleh la saya cuba. ejennye pun ade kat opis ni tp tak pulak dia promote hehe..