14 May 2012

Oh suami!

emm org lelaki ni mmg terer bab pendam & simpan ek.. or maybe diorang tak amik kesah kut. kalau aku ni pulak tak reti nak pendam sorang, mesti nak share dgn org lain - yg mana skang ni ofkos lah my life partner, incik suami tempat meluah rase bercerita-ceriti. adakah itu mengkategorikan daku ni sorang yg kepoh?? watever.. haha :P

seblum ni aku buat entri pasal tumpang mimpi kwn aku tu kan (aku namakan k.zet), so aku story la kat hubby pasal mimpi k.zet kat dia, motif aku sesaje nak kongsi rase hepi dgn hubby walaupun mimpi tu mainan tido, dah la mainan tido; org lain lak yg mimpikan - lagi nampak mcm main-main kan? huhu.

then my hubby replied "abg pun pernah mimpi awak peknen.." 
aku pun dgn excitednye tanye "oh yea..? bila bang, malam tadi ek??" 
"..eh taklah, 2 weeks ago.." dgn riak wajah selamba yaya. 
"whatt?? 2 weeks ago? nape abg tak bgtau saye tawon depan jek? tak syok ke dpt mimpi camtu..." mencebik. eh, hape kes aku nak sentap lak kan.. emo betul haihs!!

ok, tang dia jawab mempertahankan diri ni kelakar. aku yg mencebik tak tentu pasal tadi tetiba rase nak gelak guling2 tumbok lantai. 

katenye; "saje abg malas nak story kat awak, nanti awak emo.. abg mimpi awak tunjuk pregnanGENCY test yg awak tu dah peknen!" see? ada perkataan baru tercipta ye.. "pregnangency". dah mcm emergency pulak. contingency pun ade iras gak huehueh. 

adoyai.. cian suamiku, perkara yg tak pernah dilalui bile nak sebut pun tersasul-sasul. terus haku tak jadik cebik. hubby pun gelak berdekah bila tau dia silap sebut. 

"pregnancy test lah yang... satu hari nanti kalau mimpi abg jadi kenyataan, dpt la abg tgk pregnangency test tu ye syg.." kahkah! sambung gelak lg. amiinn.. (eh dlm gelak2 pun tetap doa tau) *tetiba.

i luv u my chubby hubby! mmuahhs.

10 comments:

sweet tooth said...

Lelaki mmg pendam jer... Tu pasal diorang slalu dpt sakit jantung. Org perempuan dijadikan murah air mata, supaya senang emosi nk kluar, walau tanpa kata2... Hehehe.... Have a nice day cherry :-)

Little world said...

Mr Hubby Sue pon macam tu..Masa Miscarriage tu-nampak kata dierKECEWA.. tapi mmg dier takkan cakap,....

♥ Cherry ♥ said...

frens, so kesimpulannye mmg lumrah org laki cenggitu kan.. kalau dorang pun sama kepoh mcm kite haru-biru lak donia kan hehe!

Syazni Shamsir said...

cherry...

org laki mmg mcm tu...kita yg beriya2 story morry,diorg buat dek!!...hoh!! whatever la kan....hihihihi

♥ Cherry ♥ said...

btol la syazni, mmg acuan diorang gitu :D

Bouncing and Cherubic said...

pregnangency...haha..masa baca ni macam fikir pregnant+emergency/contigency pulak..terbayang macam pregnant kembar banyak2..

orang laki memang payah express their emotion kan? dah memang lumrah kot..

Siti Nursyuhada said...

hahah lawak laa suami awk... biasa laa lelaki diaorg kadang cam dengar kita cakap2 tapi diaorg xdengar betul2 last2 main sebut jer hu3



**im new ttc blog jemput laa singgah**

♥ Cherry ♥ said...

B&C>> hmm mmg lumrah idop dorang gitu ehehe..

SN>> diorang tak critical thinking mcm org pompuan.. tu yg asal boleeyyy jek :D

mahujadiibu said...

tp husband saya kalau dia mimpi mcm tu masa dulu , dia akan bgtau siap2 pepagi tu..hehe..saya pulak masa dulu sblm pregnant xpenah pulak mimpi pregnant.terbalik pulak.huhuhu

Pink Lavender said...

huhuhu...
ok ler tuh slh ckp dpd tertanya suprise apa?pregnant ker?terdiam terusss...

makneng follow kamu
jom follow makneng