13 April 2012

Strepsils perisa baharu

..Namun tiada di pasaran. Sebab ini buatan sendiri :P

 Perisa serbuk debunga kurma plus madu. 

Memang disengajakan tuang dalam 6 acuan jek. Sbb ini peringkat trial -1st time kami mencobak. So far tekak aku ni boleh terima. Bau dan rasa tu mmg la ade, tapi pada aku kalau niat nak berubat dan berikhtiar, jgn layan sgt rase wekwek tu. Lagi pun ni barang dari tanah suci sana, rugi woo kalau nak buang atau perap jek. Pekakkan hidung dan lidah jelah ye.. & syukur kami tak kena alahan setakat ni. 

Bila dah abis mkn yg acuan 6 tu, aku bancuh terus semua serbuk tu dgn madu dlm bekas kecik & letak dlm fridge. Malas lak nak colek2 bila letak dlm acuan strepsils tu bknnye boleh mengeras pun jadik tablet. Bila dah bancuh tu time nak mkn amik sesudu terus mkn atau nak bancuh dgn susu kambing pun boleh. Oh ye utk sang isteri aturan makannye lps period ye.. Aku dpt info ni dari kertas yg disertakan dgn produk debunga kurma tuh. Maknanye masa period takyah mkn la. Kite ikhtiar jelah ye........

2 comments:

Little world said...

Usaha Ikhtiar dan Doa.. adalah dituntut....Insyaallah Berusaha selagi hayat ada--jangan PUtus asa... ChaiyOkkkk

puteri211079 said...

Semoga usaha semua TTCian berjaya.Amin....